Over de HARC

De historische autorensport wordt in Nederland geregeld en georganiseerd door de Historische Auto Ren Club (HARC) in samenwerking met Circuit Zandvoort en TT Circuit Assen. In Nederland is de HARC de oudste organisatie die officiële races voor historische auto's organiseert.
 
De organisatie van de HARC bestaat uit een professioneel secretariaat en wordt ondersteund door een groot aantal vrijwilligers die gezamenlijk zorgdragen voor de voorbereiding, uitvoering en afwikkeling van de evenementen en de andere clubactiviteiten.

 

Bestuur

Haico van der Heijden (Hoofd TC)

10 jaar geleden begonnen bij de MSA in Engeland en nu al weer 5 jaar als Hoofd TC bij de HARC. Houdt zich vooral bezig met technische zaken, ontwikkeling van nieuwe tools en reglementen. Voor vragen meestal te vinden in het TC gebouw. Door de week is hij actief in de commercie voor grote windmolens op zee, maar in het weekend wil hij ook wel overtollige fossiele brandstoffen wegwerken in een van zijn klassiekers. Sinds dit jaar officieel Technical Delegate bij de FIA.


Donovan Wolfrat (Manager Evenementen)

Ooit begonnen als hovenier en via werkplaatschef van Ford dealer al snel zijn eigen bedrijf Allround Housing begonnen dat op de huizenmarkt actief is met luxe verhuur, aan/verkoop en beheer. Bevlogen ondernemer die en passant 3x Nederlands kampioen wedstrijddansen werd en door Kees Kooij bij de HARC kwam om een paar uurtjes mee te doen……. als secretaris/penningmeester. Race cursus gevolgd en voert nu met BMW z’n klasse aan in het Toyo Tires NK HARC 82-90.


Kees Kooij (Penningmeester)

Sportman in hart en nieren, die naast de wielersport marathons liep, historische rally’s reed en daarna is gaan racen met Porsche. Is in 2011 als voorzitter van de HARC gevraagd en heeft met z’n bestuursteam voor een indrukwekkende ledengroei gezorgd en aan de wieg gestaan van de Historic Grand Prix, die in 7 jaar is uitgegroeid tot een schitterend, internationaal gewaardeerd evenement. Kees heeft de voorzittershamer inmiddels over gegeven, maar blijft actief bestuurder.


Onno Vlaanderen (Vice voorzitter)

Is sinds jaar en dag actief in de historische autosport o.a. in de Squadra Bianca, de Alfa Romeo Challenge en het NK HTGT, waarin hij 2x het kampioenschap behaalde in de klasse tot 2 liter. Onno, die sinds de tachtiger jaren actief is met zijn landelijk opererend architectenbureau, is sinds 2012 Vice voorzitter van de HARC en maakte deel uit van de Bestuur Sectie Autosport van de KNAF.


Jan-Wim Stals (Voorzitter)

Jarenlang actief geweest als voetbaltrainer en judoka, loopt graag hard en is enthousiast historische autosportliefhebber. Is ondernemer die eigen dealerbedrijf heeft gerund, was actief met team in de Toyota Yaris Cup en momenteel rijder/coördinator in het Toyo Tires NK HARC 82-90. Is ervaren (interim) sportbestuurder, laatstelijk verantwoordelijk voor een nationale sportbond. Heeft recent de HARC voorzittershamer overgenomen van Kees Kooij.


Vrienden van de HARC

Sinds 1996 organiseren wij grootschalige, thematisch ingestelde auto-evenementen. Inmiddels zijn er dat zo’n twintig per jaar, waarvan ongeveer de helft zich afspeelt op de circuits in Zandvoort en Assen, aangevuld met indoor en andere locaties. Het concept houdt in dat wij petrolheads bij elkaar brengen en de eigenaren van bijzondere auto’s op een voetstuk plaatsen. Qua planning kunnen we flexibel schakelen, zeker doordat we met onze database een doelgroep van 150.000 mensen bereiken.”

Vanwege de drukke evenementenkalender kom ik zelf niet aan racen toe, maar ik heb een voorliefde voor klassieke auto’s en veel respect voor mensen die er de competitie mee aangaan. Samen met de HARC organiseren wij de Historic Zandvoort Trophy, waarbij we elkaar qua invulling van het weekend versterken. Deze club voorziet al tientallen jaren in een behoefte, dat bewijst het hoge ledental wel.
Enerzijds ontwikkelen wij applicaties voor bedrijfsspecifieke processen, anderzijds richten we ons op business intelligence-oplossingen, die gegevens verzamelen uit de diverse softwarepakketten bij de klant in het systeem. Door deze bronnen aan elkaar te koppelen verkrijg je heel snel waardevolle informatie. Op basis daarvan kan de onderneming haar processen optimaliseren. Tot de klantenkring behoren veel farmaceutische bedrijven en financieel dienstverleners.”

“Feitelijk kwam ik via de software in contact met de HARC, die een nieuw systeem van ons gaat testen voor het organiseren van evenementen, dat QControl heet. De autogekte zit er bij mij al in sinds ik als jongetje in de Alfa Romeo-garage van mijn opa rondliep. Ik bezit nu zelf een collectie youngtimers en wil zeker mijn racelicentie behalen. NK 82-90 met een BMW E30, dat lijkt me wel wat.

Nog geen HARC lid?

  • Weekend Toegangskaart & Programmaboek Historic Grand Prix

  • Ontvangst in HARC-hospitality

  • Jaarabonnnement (6 uitgaven) RTL GP Magazine

  • Toegangskaart Day1 / World of Cars, Jaarbeurs Utrecht, 18 t/m 20 december 2020

  • Gereduceerd tarief Vrijrijden dagen tot € 80.-

  • Toegangskaart voor alle door de HARC zelfstandig georganiseerde evenementen

  • Korting contributie bij meer personen op hetzelfde adres 50%

  • 10% korting op HARC kleding