HARC header
HARC header
HARC header
HARC header
HARC header
HARC header

Nieuwsbrief maart 2017

Testing, testing... 
Kom 31 maart jouw racewagen en/of jezelf testen op Zandvoort! Circuit Park Zandvoort wordt momenteel voorzien van een verse asfaltlaag. Dat betekent minder hobbels en misschien wel meer grip. Of juist minder grip, want langs de weg staan ook altijd van die bordjes met "nieuw wegdek, langere remweg". Kortom, het is het perfecte moment voor de eerste HARC Vrij Rijden dag van 2017. De winterstop zit erop, haal jouw auto (en jezelf) van stal en kom kennismaken met het nieuwe Zandvoortse asfalt. Je kunt je nu al online inschrijven op onze website, en op de dag zelf zitten we vanaf 8:00 klaar. Zoals altijd wordt er gereden in vier groepen, van straat- tot en met formulewagens en om 9:00 gaat de baan open voor Groep 1. Op de middagpauze na kan er de hele dag gereden worden. Zoals altijd kost het weinig, zeker als je lid bent van de HARC. Klik hier voor het tijdschema en klik hier om je in te schrijven.


Mooie prestaties Nederlanders op Goodwood 
De Nederlandse vertegenwoordiging op de 75th Members’ Meeting op Goodwood heeft zich van zijn beste kant laten zien. Een hoofdrol was weggelegd voor Nicky Pastorelli en zijn Britse co-equipier James Cottingham, die de Ferrari 250 GTO/64 van Roelofs Engineering van de 15e naar de vierde plaats stuurden in de Graham Hill Trophy, de grote race voor sportwagens van begin jaren zestig. Mike Whitaker en Mike Jordan in de TVR Griffith gingen met de zege aan de haal, nadat Andy Wolfe vanwege een langzaam leeglopende voorband geen tegenstand meer kon bieden in de Cobra van hemzelf en Michael Gans. De manoeuvre van Jordan buitenom in Woodcote was de inhaalactie van het weekend. Het nieuwe rijdersduo Hans Hugenholtz/Karsten Le Blanc reed naar de 20e plaats in de Shelby Mustang GT350 met glorieus Spa Six Hours-verleden. Michiel Smits legde de geesten van vorig jaar te ruste door op hetzelfde circuit, in hetzelfde evenement en met dezelfde auto als waarin hij in 2016 zo zwaar crashte, zijn comeback te maken. In de prachtige herstelde Lola T70 Spyder ‘Zerex Special’ reed de NK HTGT-coureur de race uit op de 16e plaats. Smits had zich maar liefst als vijfde gekwalificeerd, daarmee sterren als James Cottingham, Sam Hancock en Chris Ward achter zich latend, maar een mindere start, een ongelukkige safetycarsituatie en latere remproblemen wierpen hem terug. Desondanks een heldenprestatie van formaat. In de Pierpoint Cup voor Mustangs, Falcons en Galaxies legde Olivier Hart beslag op een fraaie vierde plaats in de Mustang van DHG Racing, na een pittig duel met Rob Hall in diens Falcon Sprint. Christiaen van Lanschot werd 22e in zijn Mustang. Vader David reed ook in een ‘themarace’ mee, de Scott Brown Trophy die exclusief voor Listers in het leven was geroepen. Hart Sr kon de kop net niet volgen en werd zesde in zijn Lister Costin. In deze serie kwam ook een bekende Amsterdamse Lister-Jaguar aan de start, bestuurd door Oliver Douglas. Een verrassende deelnemer was Bert Smeets aan het stuur van een kleine Chevron B17 Formule 3, hij werd tiende in de Derek Bell Cup. Meer lezen? Klik hier!

Veiligheid boven alles
Met het nieuwe seizoen voor de deur wordt er hard gewerkt in diverse garages en werkplaatsen: motor opgefrist, bak gereviseerd, misschien een nieuwe laklaag. Maar vergeet niet om de nodige aandacht te besteden aan veiligheid: zijn de stoel, de blusser en de gordels nog actueel? Check ook even jouw eigen uitrusting: helm, overall, ondergoed, schoenen, balaclava, handschoenen en arm restraint. Je hebt nu de tijd om het te regelen, dat scheelt straks weer paniek! Kijk in het bericht hieronder voor een goed adres.

Racing Sportiva nieuwe Vriend van de HARC
Het is een klein winkeltje maar toch niet te missen, want gevestigd daar waar de actie is, op de Tango paddock van Circuit Park Zandvoort: Racing Sportiva. De firma van Angelo Koning levert alles op het gebied van autosportartikelen, onder meer van de merken Arai, Bell, FreeM, Mechanix, Momo, OMP, Schroth, Shock Doctor, Speedcom, Swisstrax, Techniche, GoPro en Uvex. Angelo, of beter gezegd Racing Sportiva is Vriend van de HARC geworden en heeft beloofd om ons binnenkort te verrassen met een leuke aanbieding voor HARC leden. Behalve in de Tango paddock kun je Angelo bereiken per telefoon (06 21534133) of per mail: angelo@racingsportiva.nl.

KNAF federatiebureau verhuist

Aan het eind van deze maand betrekt de KNAF haar nieuwe kantoor aan de Duwboot 85 in Houten. Rond de verhuizing gaan de werkzaamheden op het Federatiebureau gewoon door, maar het is mogelijk dat het kantoor kort voor en na het weekend van 1 april iets minder goed bereikbaar is. Moet je dus nog je licentie of iets anders regelen, wacht dan niet tot het laatste moment maar regel je zaken op tijd. De website, het e-mailadres en het telefoonnummer blijven gelijk: www.knaf.nlinfo@knaf.nl en 088 00 47 888.

State of Art Historic Zandvoort Trophy
State of Art is in 2017 de hoofdsponsor van onze Historic Zandvoort Trophy. Albert Westerman is met zijn firma al vele jaren een trouwe supporter van de HARC. State of Art heeft dit jaar een feestje te vieren en we zijn zeer verheugd dat ze ervoor gekozen hebben dat te doen tijdens onze HZT, die daarom dit jaar de State of Art Historic Zandvoort Trophy heet. Iedereen kan meedelen in de feestvreugde, want State of Art zal in de paddock een twintigtal bijzonder fraaie Porsches tonen uit hun State of Art Classic Porsche Collection, waaronder natuurlijk de zeldzame 550 Spyder. In de paddock wordt het een drukke bedoening, want 402Automotive gaat zorgen voor een grote opkomst van clubs en klassiekerbezitters, met onder meer een concours d’élégance, de mogelijkheid om met de klassieker op het circuit te rijden, muziek en entertainment en diverse bedrijven die hun producten laten zien en verkopen. Daar gaan naar verwachting vele honderden liefhebbers met hun klassieker op afkomen! Meer info is te vinden op de website www.historiczandvoorttrophy.nl, maar let op, als HARC-lid hoeft u geen kaarten te bestellen, want u krijgt zoals gebruikelijk een e-ticket toegestuurd.

Ruim 2000 euro voor Zeldzame Ziekten Fonds
De HARC Kart Trophy bij Bleekemolen's Race Planet heeft niet alleen een hoop plezier opgeleverd bij alle deelnemeners en toeschouwers, maar ook een mooi bedrag voor het goede doel. De eindstand bedroeg maar liefst 2095 euro en 35 cent en dat bedrag is op Circuit Park Zandvoort officieel overhandigd aan het Zeldzame Ziekten Fonds, in het bijzijn van ambassadeur Jan Lammers.

 

 

FIA Historic Database

In Parijs zitten ze niet stil, de database met alle homologaties staat online en wordt steeds verder gevuld. Nuttig als je een auto gaat bouwen of een HTP wilt gaan aanvragen, maar ook gewoon leuk om te zien wat er allemaal voor bijzondere auto's gehomologeerd zijn en zijn geweest. De FIA Historic Database is te vinden op http://historicdb.fia.com.

 

 

Terugblik algemene ledenvergadering

Op 7 maart hebben we van de aanwezige leden het vertrouwen gekregen om weer een jaar op de ingeslagen weg verder te gaan. De opkomst bij de vergadering was niet zo groot. An sich vinden we dat prima, als u maar naar onze evenementen komt. Overigens is de jaarvergadering wel dé gelegenheid om mee te praten over de toekomst van het historisch racen in Nederland. Zo hebben we kunnen constateren dat de Historic Grand Prix in 2016 bezocht werd door niet minder dan 736 HARC-leden en daar zijn we zeer content mee. We hopen u ook allemaal te zien tijdens de aankomende HZT, en op 10 en 11 juni in Assen en natuurlijk ook op één (en liefst meer) van onze Vrij Rijden dagen. Alle data staan in de kalender op de website.

Delen
Partner
State of Art menswear
Hoogtepunt van het jaar
Historic Grand Prix
Vrienden van de HARC

HARC Journaal in RTL GP Magazine

In het HARC Journaal leest u prachtige verhalen over de historische autorensport van vandaag en toen.
Het HARC Journaal verschijnt tweemaandelijks in RTL GP Magazine.

HARC Journal