1. HARC
  2. Nieuws
  3. Een woord van de voorzitter

Een woord van de voorzitter

Inmiddels zitten wij al ruim 4 weken in quarantaine en volgen er nog een aantal weken. Wennen doet het niet, maar het is voor een goed doel, de gezondheid van ons allen. Nu is sport weleens “de belangrijkste bijzaak” genoemd, maar het gemis ervan doet zich toch behoorlijk voelen. Van een zinderende plek naar een vreemde stilte, op het circuit gaan de bouwactiviteiten door, maar daar is het ook mee gezegd. Veel evenementen zijn inmiddels afgelast, waaronder de Historic Zandvoort Trophy zoals je waarschijnlijk zult weten. Wij hadden nog een kleine hoop dat de Vrij rijden dagen doorgang zouden kunnen gaan vinden, maar tot 1 juni a.s. is dat zeker niet het geval. Inmiddels kijken wij nu op de kalender naar de Historic Assen Trophy, onze racegroep Toyo Tires NK HARC 82-90 komt daar aan de start van 12 t/m 14 juni 2020. Of dat een reële optie is weten wij waarschijnlijk op 21 april a.s., de datum waarop het kabinet nadere mededelingen doet over de komende maanden. In de tussentijd zit uw bestuur bepaald niet stil en voert overleg met Circuit Zandvoort over de evenementen die dit jaar nog in de planning staan en de Vrij rijden dagen. Wij zullen je daarvan op de hoogte houden via de website en de HARC Nieuwsbrief. Ondanks dat wij een totaal andere voorstelling van het eerste half jaar hadden, zijn er ook mooie ontwikkelingen te melden, burenhulp komt tot bloei, medici krijgen hulp uit alle hoeken, supermarkten die rekening houden met ouderen, bierbrouwerijen die grondstof leveren voor desinfecterende middelen etc., het is maar hoe je kijkt. Mocht je een frisse neus gaan halen en je woont in de buurt van Zandvoort, dan is een wandeling over de boulevard een aanrader, waarbij wij natuurlijk wel de 1.5 m in acht nemen. Je komt daar 30 Abri’s tegen met historische F1 foto’s, met daaronder de vermelding van alle Vrienden van de HARC. De planning is dat ze daar staan tot in de zomer. Het HARC bestuur wenst je sterkte toe in deze onzekere tijd, blijf gezond en let een beetje op elkaar.

Jan-Wim Stals

Voorzitter HARC

 

Deel dit artikel

Vrienden van de HARC

Sinds 1996 organiseren wij grootschalige, thematisch ingestelde auto-evenementen. Inmiddels zijn er dat zo’n twintig per jaar, waarvan ongeveer de helft zich afspeelt op de circuits in Zandvoort en Assen, aangevuld met indoor en andere locaties. Het concept houdt in dat wij petrolheads bij elkaar brengen en de eigenaren van bijzondere auto’s op een voetstuk plaatsen. Qua planning kunnen we flexibel schakelen, zeker doordat we met onze database een doelgroep van 150.000 mensen bereiken.”

Vanwege de drukke evenementenkalender kom ik zelf niet aan racen toe, maar ik heb een voorliefde voor klassieke auto’s en veel respect voor mensen die er de competitie mee aangaan. Samen met de HARC organiseren wij de Historic Zandvoort Trophy, waarbij we elkaar qua invulling van het weekend versterken. Deze club voorziet al tientallen jaren in een behoefte, dat bewijst het hoge ledental wel.
Enerzijds ontwikkelen wij applicaties voor bedrijfsspecifieke processen, anderzijds richten we ons op business intelligence-oplossingen, die gegevens verzamelen uit de diverse softwarepakketten bij de klant in het systeem. Door deze bronnen aan elkaar te koppelen verkrijg je heel snel waardevolle informatie. Op basis daarvan kan de onderneming haar processen optimaliseren. Tot de klantenkring behoren veel farmaceutische bedrijven en financieel dienstverleners.”

“Feitelijk kwam ik via de software in contact met de HARC, die een nieuw systeem van ons gaat testen voor het organiseren van evenementen, dat QControl heet. De autogekte zit er bij mij al in sinds ik als jongetje in de Alfa Romeo-garage van mijn opa rondliep. Ik bezit nu zelf een collectie youngtimers en wil zeker mijn racelicentie behalen. NK 82-90 met een BMW E30, dat lijkt me wel wat.

Nog geen HARC lid?

  • Weekend Toegangskaart & Programmaboek Historic Grand Prix

  • Ontvangst in HARC-hospitality

  • Jaarabonnnement (6 uitgaven) RTL GP Magazine

  • Toegangskaart Day1 / World of Cars, Jaarbeurs Utrecht, 18 t/m 20 december 2020

  • Gereduceerd tarief Vrijrijden dagen tot € 80.-

  • Toegangskaart voor alle door de HARC zelfstandig georganiseerde evenementen

  • Korting contributie bij meer personen op hetzelfde adres 50%

  • 10% korting op HARC kleding