1. HARC NK 82-90
  2. Sportiviteit en gezelligheid op kartavond voor het goede doel

Sportiviteit en gezelligheid op kartavond voor het goede doel

Zoals gewoonlijk verliep de ‘nieuwjaarsreceptie’ van de HARC op hoog tempo. Niet alleen met een hapje en een drankje, maar ook met onze traditionele kartavond voor het goede doel. 13 teams traden op 10 januari aan voor een langeafstandswedstrijd van maar liefst anderhalf uur. De winnaar was vooraf al bekend: de Chordoma Foundation, de stichting die onderzoek naar een zeldzame vorm van botkanker financiert.

De locatie was zoals vanouds Bleekemolens Race Planet in het Amsterdamse havengebied. Daar werden de deelnemers verwelkomd met een smakelijk satébuffet, dat ruim voldoende energie gaf voor de wedstrijd die om 20.30 uur van start zou gaan.

In de kwalificatie had team Bite de pole gepakt, met een royale voorsprong van acht tienden op team Degree-N. Het huisteam van de HARC, dat buiten mededinging deelnam, zette de derde tijd, vóór team Amero, team De Grasmaaiers, team Allround Housing, team Hammink Performance en team NKGTTC Kampioen.

In de race waren de rollen echter al gauw omgedraaid. Team Degree-N greep na vijf minuten de leiding en zou die de rest van de wedstrijd niet meer afstaan. Met een volle ronde voorsprong werd de kart met startnummer 8 afgevlagd, met op een sterke tweede plaats team Molenaar, dat vanaf een tiende plaats op de grid vlot naar voren was gereden. Na een kwartier lagen de Molenaartjes vijfde, na een halfuur waren ze al de naaste achtervolgers van de kart aan kop.

Een andere snelle klimmer was de kart van team NK GTTC Kampioen, inderdaad vernoemd naar NK GTTC-kampioen van 2019, Timo Span. Na een uur rijden was het team opgeklommen naar de vierde plaats – die de laatste podiumplaats zou betekenen, omdat team HARC op de derde plaats niet voor de prijzen ging.

De spanning aan het slot draaide dan ook helemaal om de strijd tussen Roman Caresani in de kart van team NK GTTC Kampioen en Donovan Wolfrat in de kart van ‘zijn’ team Allround Housing. Met het mes tussen de tanden snoepte Wolfrat de seconden van zijn achterstand af. Even kreeg Caresani lucht toen zijn rivaal werd gedwarsboomd door een achterblijver, maar in de állerlaatste ronde moest hij zich toch gewonnen geven…

De wedstrijd verliep uitermate beheerst en kende slechts twee rode vlaggen kort na elkaar, na ruim een uur van de race, beide keren doordat karts dwars kwamen te staan en de baan blokkeerden.

Het goede doel was aan het slot de grote winnaar, want dankzij de inschrijfgelden en diverse gulle sponsors kon de Chordoma Foundation met een fraai bedrag naar huis. De stichting financiert onderzoek naar de behandeling van chordomen, een zeldzame vorm van botkanker.

Klik hier voor alle foto's van de kartavond! (foto's: Mattijs Diepraam)

 

Deel dit artikel

Sponsoring

Nog geen HARC lid?

  • Weekend Toegangskaart & Programmaboek Historic Grand Prix

  • Ontvangst in HARC-hospitality

  • Jaarabonnnement (6 uitgaven) RTL GP Magazine

  • Toegangskaart Day1 / World of Cars, Jaarbeurs Utrecht, 10 t/m 13 april 2020

  • Gereduceerd tarief Vrijrijden dagen tot € 80.-

  • Toegangskaart voor alle door de HARC zelfstandig georganiseerde evenementen

  • Korting contributie bij meer personen op hetzelfde adres 50%

  • 10% korting op HARC kleding