1. HARC
  2. Nieuws
  3. Een druk raceweekend

Een druk raceweekend

Je moet keuzes maken, want ze rijden op 3 verschillende circuits!

Op Circuit Zandvoort vinden de Finaleraces plaats, met op het programma onder meer een tweetal historische raceseries. Om te beginnen ons eigen Toyo Tires HARC NK’82-’90. We verheugen ons op een paar spannende wedstrijden! De naam Finaleraces gaat voor deze raceklasse niet op, want zij rijden twee weken later hun Championship Finals op de Nürburgring. Ook de historische éénzitters (pre-1980) van Historic Monoposto Racing zullen tijdens de Finaleraces op Zandvoort acte de présence geven. Ale reden dus om op 5 en 6 oktober een kijkje te nemen op Zandvoort! Meer info HIER.

Het State of Art NK GTTC rijdt dit weekend op de Nürburgring. Het evenement heet Saisonfinale maar ook voor het NK GTTC is het niet de finale, want die rijden ze twee weken later op Assen. Alle info over de Saisonfinale op de Nürburgring staat HIER.

In het Catawiki NK HTGT wordt dit weekend wel beslist wie de titel wint, want zij rijden hun afsluitende twee races. Wil je dat meemaken, dan moet je een stukje rijden, want dit alles vind plaats tijdens de Dijon Motors Cup op het circuit van Dijon-Prenois in Frankrijk. Daar komt ook die andere Nederlandse historische raceserie de YTCC in actie, plus de mannen van MG Competitions in de Triumph Comeptition & British HTGT. Kijk HIER voor alle informatie. 

Deel dit artikel

Vrienden van de HARC

Sinds 1996 organiseren wij grootschalige, thematisch ingestelde auto-evenementen. Inmiddels zijn er dat zo’n twintig per jaar, waarvan ongeveer de helft zich afspeelt op de circuits in Zandvoort en Assen, aangevuld met indoor en andere locaties. Het concept houdt in dat wij petrolheads bij elkaar brengen en de eigenaren van bijzondere auto’s op een voetstuk plaatsen. Qua planning kunnen we flexibel schakelen, zeker doordat we met onze database een doelgroep van 150.000 mensen bereiken.”

Vanwege de drukke evenementenkalender kom ik zelf niet aan racen toe, maar ik heb een voorliefde voor klassieke auto’s en veel respect voor mensen die er de competitie mee aangaan. Samen met de HARC organiseren wij de Historic Zandvoort Trophy, waarbij we elkaar qua invulling van het weekend versterken. Deze club voorziet al tientallen jaren in een behoefte, dat bewijst het hoge ledental wel.
Enerzijds ontwikkelen wij applicaties voor bedrijfsspecifieke processen, anderzijds richten we ons op business intelligence-oplossingen, die gegevens verzamelen uit de diverse softwarepakketten bij de klant in het systeem. Door deze bronnen aan elkaar te koppelen verkrijg je heel snel waardevolle informatie. Op basis daarvan kan de onderneming haar processen optimaliseren. Tot de klantenkring behoren veel farmaceutische bedrijven en financieel dienstverleners.”

“Feitelijk kwam ik via de software in contact met de HARC, die een nieuw systeem van ons gaat testen voor het organiseren van evenementen, dat QControl heet. De autogekte zit er bij mij al in sinds ik als jongetje in de Alfa Romeo-garage van mijn opa rondliep. Ik bezit nu zelf een collectie youngtimers en wil zeker mijn racelicentie behalen. NK 82-90 met een BMW E30, dat lijkt me wel wat.

Nog geen HARC lid?

  • Weekend Toegangskaart & Programmaboek Historic Grand Prix

  • Ontvangst in HARC-hospitality

  • Jaarabonnnement (6 uitgaven) RTL GP Magazine

  • Toegangskaart Day1 / World of Cars, Jaarbeurs Utrecht, 18 t/m 20 december 2020

  • Gereduceerd tarief Vrijrijden dagen tot € 80.-

  • Toegangskaart voor alle door de HARC zelfstandig georganiseerde evenementen

  • Korting contributie bij meer personen op hetzelfde adres 50%

  • 10% korting op HARC kleding