Programma

Inschrijving geopend

Registration for Hankook Nk HARC 82-90 Assen

 

Titel der Veranstaltung: ADAC-RSG-Hansa-Pokal-Rennen/ HAT HARC ASSEN
Termin: 11-13 Juni 2021
Am Start sind folgende Serien: BMW 318ti Cup
  DMV NES 500 (National Endurance Series)
  Classic Masters
  NK HARC 82-90
 

Belgian Gentlement Drivers Cup

NATC

Time Schedule HAT Assen 2021 Zeitplan HAT Hansa-Pokal-Rennen 2021

Paddock plan HAT Assen 2021

Riders info HAT Assen 2021 Info RSG Hamburg

Assen en motorsport, veel denken aanvankelijk alleen aan motorfietsen. Dat is niet zo , want het TT Circuit Assen was slechts een motorcircuit voor enkele jaren. Maar al jaren worden er ook regelmatig autoraces gehouden op het circuit in de Nederlandse provincie Drenthe. Het 4.555 kilometer lange circuit lokt uit met een interessant samenspel tussen uitdagende bochten en snelle passages. Kenners zeggen daarom dat het TT-circuit Assen de jongens van de mannen scheidt.
Ze spelen daarbij vooral in op de bocht Ramshoek, die doet denken aan Blanchimont in Spa-Francorchamps. Maar waar de baan in Spa nu wordt begrensd door een asfaltterrein dat gemakkelijk dienst kon doen als parkeerplaats voor de plaatselijke supermarkt, lieten de Nederlanders in Assen hun gazons groeien langs de baan met een grindbed die rijder tegen komt na zijn excursie. Dit maakt de Ramshoek met de mogelijkheden voor hoge snelheden des te indrukwekkender , de formule racewagens van de Champ Car World Series die bereikte hier in 2007 snelheden tot 295 km / h .

De klasse 82-90 staat open voor toerwagens, GT’s en Cupracers en wordt verreden als Nederlands kampioenschap. Het gaat hier om auto’s uit Groep A, N en B met homologatie uit die periode, indien beschikbaar.

Er wordt gestreefd naar tijdconforme auto’s die binnen een periode van twee jaar zijn voorzien van een Historisch Technisch Paspoort (HTP).

Het HARC NK 82-90 is hét startpunt voor historisch racen. De Historische Automobiel Ren Club is de grootste organisator van historisch racen in Nederland, met een jarenlange ervaring en organiseert o.a. de bijzonder succesvolle Historic Grand Prix Zandvoort (dit jaar de 8 de editie), met coureurs uit heel Europa.

Auto’s die je tegen kunt komen in het Nederlands Kampioenschap 82-90 zijn o.a. BMW 325i, Volvo 360, Mazda MX-5, Mercedes, Ford Sierra, Alfa Romeo 75, Toyota Starlet, VW Golf, Renault Clio, Peugeot 205, Ford Escort en vele andere merken.