Programma

Toyo Tires NK HARC 82-90 Voorjaars Race Zandvoort V-MAX AUTUMN RACES

Tijdschema v27

Deelnemers aan het evenement

Ford Fiesta en Mazda MX-5 Cups

NK HARK 82-90 Inschrijving

en de supercar challange,

GT DIVISIE

De GT divisie is bedoeld voor de officiële GT3’s van merken zoals Ferrari, Lamborghini, Audi en Mercedes, maar ook de diverse GT’s die vooraan reden in de Supercar Challenge zoals de Mosler, Pumax RT, Volvo, Vicora en de Renault RS01. Allemaal wagens met een geweldige uitstraling en een prachtig geluid.

DE PROTOTYPE DIVISIES

Het tweede deel van het startveld zal bestaan uit de proto’s verdeeld in drie divisies, de gesloten wagens met het silhouet van een Le Mans Proto zoals de Ginetta G57 en de Ligier P3. Een tweede groep met de open CN bolides als de Norma en Wolf GB08 die qua snelheid niet veel onder doen voor de eerste groep en een derde divisie voor de Radical SR3 en Praga R1.

Vooral de nieuwe P3 Prototypes zijn razend populair. Een aantal fabrikanten hebben een licentie gekregen deze wagens te gaan ontwikkelen en bouwen gebaseerd op een vrij strikt reglement. Allen maken gebruik van dezelfde motor, versnellingsbak en elektronica. 

Meer informatie over het programma en is binnenkort beschikbaar op: https://www.supercarchallenge.nl/nl/voorjaarsraces_-_sc_gtp.html

Er zal gereden worden in het format;

1 maal kwalificatie 30 minuten en 3 races van 30 minuten.

De klasse 82-90 staat open voor toerwagens, GT’s en Cupracers en wordt verreden als Nederlands kampioenschap. Het gaat hier om auto’s uit Groep A, N en B met homologatie uit die periode, indien beschikbaar.

Er wordt gestreefd naar tijdconforme auto’s die binnen een periode van twee jaar zijn voorzien van een Historisch Technisch Paspoort (HTP).

Het HARC NK 82-90 is hét startpunt voor historisch racen. De Historische Automobiel Ren Club is de grootste organisator van historisch racen in Nederland, met een jarenlange ervaring en organiseert o.a. de bijzonder succesvolle Historic Grand Prix Zandvoort (dit jaar de 9 de editie), met coureurs uit heel Europa.

Auto’s die je tegen kunt komen in het Nederlands Kampioenschap 82-90 zijn o.a. BMW 325i, Volvo 360, Mazda MX-5, Mercedes, Ford Sierra, Alfa Romeo 75, Toyota Starlet, VW Golf, Renault Clio, Peugeot 205, Ford Escort en vele andere merken.

Deelname voor 4x 30 minuten kost 500,00 euro 

Meer informatie stuur even een mailtje naar secretariaat@harc.nl