Locatie

Burgemeester van Alphenstraat 108 ,circuit Zandvoort

Programma

Locatie

Circuit Zandvoort , Burgemeester Van Alphenstraat 108

Programma

De State of Art Historic Zandvoort Trophy is al jaren de seizoensopener van het klassieke autoracen in Nederland. Georganiseerd door de Historische Auto Ren Club (HARC) in samenwerking met 402 Automotive.

Dit jaar met op zaterdag tevens het NOF (Nationaal Oldtimer Festival) en op zondag Super Cars Classic Sunday.

Hiermee bent u als bezoeker gegarandeerd van mooie randanimatie met merkenclubs, stands, workshops, parades en nog veel meer! Diverse raceklassen hebben zich al ingeschreven voor spectaculaire actie op het circuit. Ook zullen er parades zijn van merkenclubs en mooie klassiekers op de paddocks. We verwachten dan vele honderden klassiekers op de paddocks en boordevolle startvelden op de baan.

Tijdens de State of Art Historic Zandvoort Trophy 2020 komen er drie racegroepen van de HARC in actie en die zorgen voor volop spektakel. Er werd gestreden om de drie officiële Nederlandse historische kampioenschappen.

Toyo Tires HARC NK82-90 https://www.harc.nl/presentatie-nk-harc

RECO NK GTTC https://www.nkgttc.nl/

Nolte Keuchen HTGT

Er zal gereden worden in het format;

1 maal kwalificatie en 3 races van 25 minuten.

De klasse 82-90 staat open voor toerwagens, GT’s en Cupracers en wordt verreden als Nederlands kampioenschap. Het gaat hier om auto’s uit Groep A, N en B met homologatie uit die periode, indien beschikbaar.

Er wordt gestreefd naar tijdconforme auto’s die binnen een periode van twee jaar zijn voorzien van een Historisch Technisch Paspoort (HTP).

Het HARC NK 82-90 is hét startpunt voor historisch racen. De Historische Automobiel Ren Club is de grootste organisator van historisch racen in Nederland, met een jarenlange ervaring en organiseert o.a. de bijzonder succesvolle Historic Grand Prix Zandvoort (dit jaar de 9 de editie), met coureurs uit heel Europa.

Auto’s die je tegen kunt komen in het Nederlands Kampioenschap 82-90 zijn o.a. BMW 325i, Volvo 360, Mazda MX-5, Mercedes, Ford Sierra, Alfa Romeo 75, Toyota Starlet, VW Golf, Renault Clio, Peugeot 205, Ford Escort en vele andere merken.

Line-up

The Historic Zandvoort Trophy welcomes an interesting line-up of classic racing series and regularity runs:

  • HTGT 47-65
  • NK GTTC 66-81
  • NK HARC 82-90
  • Bravo Young Timers and Historics
  • HARC Monopostos

Clubpaddock

Uiteraard nemen de clubs een belangrijke plaats in. Een groot deel van de paddock wordt weer ingericht voor tientallen auto- en merkenclubs die ons land rijk is, die een breed beeld van de Oldtimer scene in Nederland weergeven.

Wil je ook met je club op de paddock staan? Meld je dan aan per mail (secretariaat@harc.nl). Na ontvangst van de aanmelding krijg je van onze partner 402 de bevestiging van aanmelding met het clubautoticket. Dit is tevens het entreeticket voor de bestuurder van de auto.

Showpaddock

Tijdens de State of Art Historic Zandvoort Trophy/ Nationaal Oldtimer Festival powered by Meguiar's vind je de mooiste klassieke auto's en op de showpaddock. Denk je dat jouw auto een plaats verdient op deze paddocks, dan kun je een showautoticket bestellen. Ook je kunt meedoen aan het Concourse d'Elegance en dan maak je kans op een van de bokalen.
Bestel via onderstaande balk het gratis showautoticket, dit is tevens het entreeticket voor de bestuurder. Deze tickets zijn verkrijgbaar zolang de voorraad strekt!

Je bent uiteraard niet verplicht om de gehele dag aanwezig te zijn met je auto, je kunt zelf bepalen wanneer je aankomt en wanneer je weer vertrekt.

Concours d'Elegance

Het circuit leent zich bij uitstek voor tal van leuke activiteiten. Op het programma staat in ieder geval een Concours d’Elegance, waar u met uw klassieker meedingt naar de hoogste eer in uw klasse, of misschien wel de eretitel Best of Show. De deelnemende auto’s zullen door enkele ervaren juryleden worden beoordeeld onder leiding van registertaxateur Dennis Rietveld.

De prijzen
Maak kans op een van de bekers! Doe mee en show je auto heel de dag op het speciale concourspaviljoen. Aanmelden kan ter plaatse bij het podium van het Concours d'Elegance op de paddock.

Parade

Een leuke manier om je auto of het circuit te leren kennen is het programma onderdeel Parade. Hier kun je met je eigen auto op een rustig tempo de baan verkennen.Voor slechts € 20,- (in de voorverkoop, ter plaatse € 25,-) kun je 20 minuten rijden op het circuit. Een helm is niet verplicht en 1 passagier is toegestaan.

In de aanloop naar het evenement zal hier de benodigde informatie o.a over het aanmelden ter plaatse, worden gepubliceerd.

VRIJ RIJDEN

Een leuke manier om je auto (passend bij het thema van het evenement) of het circuit te leren kennen is het programma onderdeel Track Time (Vrij Rijden).

In de aanloop naar het evenement zal hier de benodigde informatie o.a over het aanmelden ter plaatse, worden gepubliceerd.

 

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer uw invoer en probeer het opnieuw.

Klopt dit niet?

€ 450,00

Totaal excl. btw:

Aanmeldingen voor dit evenement:

  • Jeroen Eijsten, JEN Racingteam
  • Geert Snellen
  • Wim Blom