De HARC biedt een aantal keren per jaar de mogelijkheid om op circuitdagen tegen gereduceerd tarief Vrij te rijden. Er wordt niet in wedstrijdverband gereden, iedereen is vrij om te testen, te trainen of om circuitervaring op te doen. Ook zijn dit bij uitstek dagen om kennis te maken en als voorbereiding voor diegenen die het plan hebben om te gaan racen. Het biedt ook de niet-racende leden van de HARC de gelegenheid om op het circuit te rijden. Al met al, populaire dagen met veel rijders die in prima sfeer en met respect voor elkaar een topdag hebben, het is puur genieten.

VOORBEREIDING
Voor deelname is geen racelicentie vereist, wel een geldig rijbewijs. Aan het begin van de dag wordt de auto gekeurd op het gebied van veiligheid, een onderwerp dat bij de HARC hoog in het vaandel staat.
Aan een raceauto worden andere eisen gesteld dan aan een straatauto. Afhankelijk van de klasse waarin wordt gereden, wordt de auto gecheckt met als doel om het voor iedereen zo veilig en dus zo plezierig mogelijk te houden.

INDELING
De deelnemers worden ingedeeld in 4 groepen:
Groep 1: Gewone (moderne en historische) straatauto’s (zonder rolkooi en andere circuitaanpassingen; goedgekeurde helm is verplicht, een brandblusser wordt sterk aanbevolen);
Groep 2: Niet-licentiehouders met raceauto’s (rolkooi, goedgekeurde helm, brandwerende kleding en vaste brandblusser verplicht);
Groep 3: Licentiehouders met raceauto’s (rolkooi, goedgekeurde helm, brandwerende kleding, arm restraint en vaste brandblusser verplicht);
Groep 4: Monoposto’s en “Donkervoort-achtigen”, zoals Lotus 7, Caterham en Westfield (goedgekeurde helm, brandwerende kleding en vaste brandblusser verplicht).

VEILIGHEID
Het is noodzakelijk (Groep 1) dat er géén losse zaken in de auto liggen op de hoedenplank of de achterbank. Zorg voor een iets hogere bandenspanning (+ 0.3 atm.) en een iets hoger oliepeil in het motorcarter (+ 0.25 l) en prima werkende schokbrekers. Controleer op olie- en koelvloeistof lekkage.
Voor Groep 2-3 en 4 is racekleding verplicht, als ook het dragen van een armrestraint. Het dragen van een goedgekeurde helm is vanzelfsprekend voor alle groepen verplicht.
Bij de inschrijving via de website wordt gevraagd een digitale vrijwaringverklaring te tekenen en zich op de hoogte te stellen van de vlagsignalen en overige spelregels door middel van de digitale briefing. 
Voor aanvang wordt er een extra briefing gehouden waarbij de spelregels nog eens worden uitgelegd door Paul van Stenis, ieders aanwezigheid hierbij is verplicht. Het is verboden om passagiers mee te nemen op het circuit met uitzondering van een KNAF gecertificeerde instructeur. Auto’s moeten zijn voorzien van een sleepoog of -strap aan de voor- en achterzijde om onnodig oponthoud bij het eventueel afslepen te voorkomen.

GELUIDPROTOCOL
Geluid is een belangrijk issue op het circuit, hierover zijn afspraken met gemeente en provincie gemaakt.
In dit kader geldt voor auto’s uit Groep 1 een limiet van 88 db en voor auto’s uit de groepen 2-3-4 een maximum van 92 db. Hierop wordt gecontroleerd. Bij een overschrijding volgt één waarschuwing, bij een volgende overtreding wordt de rijder van verdere deelname uitgesloten.

INSTRUCTIE
Voor beginnende rijders is er een mogelijkheid voor het krijgen van instructie van een KNAF gecertificeerde instructeur. Vraag hiernaar bij de inschrijving. Ook zijn er altijd ervaren, racende HARC-leden aanwezig die graag bereid zijn om tips te geven. 

INSCHRIJVEN
Bij de Vrij rijden dagen hebben HARC leden bij de inschrijving voorrang, tot 10 dagen voor het evenement. Inschrijving vindt plaats via de website, op volgorde van binnenkomst. HARC leden komen alleen in aanmerking voor korting indien de contributie is voldaan. Gezien de groeiende belangstelling is het niet aan te raden met inschrijven te wachten tot de dag voor het evenement of op de dag zelf.  Dit zorgde in het verleden voor onnodig lange wachtrijen, waardoor de keuring van de auto en andere voorbereidingen in het gedrang komen.

Inschrijven, ondertekenen van de vrijwaring en de briefing en betaling vindt vooraf plaats via de website.  Bij de inschrijf-desk hoeft u dan alleen uw geldig rijbewijs te tonen (of een geldige licentie voor groep 3).

CIRCUITAFSPRAKEN
Het is uitdrukkelijk alleen toegestaan te parkeren achter de pitboxen indien er een pitbox wordt gehuurd. Een pitbox kunt u rechtstreeks boeken bij het circuit, info@circuitzandvoort.nl of tel. 023-5740740.
De maximale snelheid voor alle voertuigen op de paddock is 30 km p/uur. De huisregels en het paddockreglement van Circuit Zandvoort zijn van toepassing. De maximale snelheid in de pitlane is 40 km p/uur, door de Marshalls wordt hierop gecontroleerd. De pitlane is toegankelijk via Pitbox 0.

SCHADE
Als rijder bent u verantwoordelijk voor gebruiksschades aan de baan en overige objecten op Circuit Zandvoort. Hierbij een globale opsomming van de daaraan verbonden kosten. 

Bandenpakket € 150,-- per rij; Rubbermat € 275,--; Tecpro Barrier € 900,--;  Vangrailplaat € 275,-- p.stuk; Vangrailstijl € 75,--p.stuk; Vangraileindstuk € 125,-- p.stuk; Nordbeton/Spengler Barrier € 1.500,--p.stuk; Nordbeton/Spengler Deur € 4.000,--p.stuk; Fia Hek € 2.000,-- p.5 meter; Publiekshek € 200,-- p.5 meter; Oliepoeder €25,-- p.zak; Veegwagen € 50,-- p.15 min; Takelwagen € 50,-- p.15 min; Brandblusser €125,-- p.stuk; Blusketel € 335,-- p.stuk. 

COVID-19 MAATREGELEN
Om Vrij rijden na de Corona pandemie mogelijk te kunnen maken, hebben wij met Circuit Zandvoort afspraken gemaakt over de wijze waarop wij dit kunnen organiseren. U begrijpt dat een en ander alleen doorgang kan vinden onder strikte afspraken, die ook moeten worden nageleefd in verband met ieders gezondheid en veiligheid. Met andere woorden: het is van het allergrootste belang -ook na de versoepelingen- dat alle deelnemers zich conformeren aan de dan geldende regels. Alleen op die manier kunnen wij er toch een fijne activiteit van maken, zoals u van de HARC gewend bent.

Volg bij de inschrijving/keuring in pitbox 23-24 de aanwijzingen op die zorgen voor een vlot en veilig verloop en houdt u te allen tijden aan de 1.5 m afstand, zoals aangegeven. De keuring vindt plaats d.m.v. het door de pitbox rijden.


BREAKING NEWS: DAY1 WORLD OF CARS IN JAARBEURS VERPLAATST NAAR December 2021 DAY. 26-28 December 2021

DAY1 Lifestyle en 402 Automotive organiseren een splinternieuw auto- en lifestyle event, hellaas weer verplaatsnaar eind December 2021 in de Jaarbeurs Utrecht. 

We hadden een maand geleden de hoop, dat het event tegen eind augustus volgens de "oude normaal" principes zou kunnen plaatsvinden.
De recente piek in besmettingen en het besluit om evenementen weer te beperken, maakt dat we het evenement niet zonder 1,5m en/of testen kunnen laten plaatsvinden.
Bovendien lopen we het risico in deze fase van de pandemie, dat we last minute voor verrassingen komen te staan.

We zullen onze bezoekers deze week gaan informeren over dit uitstel.

We danken u voor uw geduld en gaan er vanuit dat het dit jaar alsnog goed komt. De eerste DAY1 World of Cars staat nu gepland op 26-28 december a.s.


Natuurlijk gaan we er in 2021 een prachtige eerste editie van maken in de Jaarbeurs in Utrecht en hopen we dat u er net als wij enorm naar uitkijken om het publiek een onvergetelijke show te bezorgen.

DAY1 en 402 verbinden met hun beider expertise de online en offline werelden met elkaar tijdens een innovatieve en interactieve show, die in Nederland nog nooit is vertoond. DAY1 World of Cars, een verrassende show waar het draait om auto’s, maar ook lifestyle, sport, gaming, muziek en waar je oog in oog komt te staan met jouw favoriete auto’s, influencers, bekende presentatoren en acteurs en nog veel meer. Je komt ogen en oren te kort bij de Car Catwalk waar de mooiste supercars of de dikste autocreaties af en aan rijden "on stage”. Of waar je kunt kijken naar shows en presentaties van tal van bekende youtubers, vloggers of sporters. 


Je kunt een van de actie arena’s betreden, waar je getuige kunt zijn van de 1e Racing Influencers of de dikste driftwagens of meedoen aan de SuperCar Experience en instappen in een McLaren of Lamborghini Aventador. Ook kun je in één van de theaters luisteren naar motivational talks en inspirerende presentaties van influencers of bekende sporters of meedoen in kleinere breakout sessions. 


Maar er is meer; gaming zone, sport zone, music world en tal van workshops en livedemo’s. Of je bent getuige van live vlogs, die je 's avonds terugziet op Youtube of Instagram.

Het bestuur nodigt u graag uit!