HARC Historic 250 Zandvoort 2018 -25 November

Geslaagde eerste editie HARC Historic 250 In totaal 26 teams bonden de strijd aan voor een race over 59 ronden ofwel 250 kilometer. Dat betekende benzinestops, rijderswissels en bij sommige teams ook autowissels! De Ford GT40 van Team Nolte was niet te kloppen,maar dat betekende niet dat het niet geprobeerd werd. Na ruim 2 uur sturen ging de tweede plaats naar het BMW E30 estafette team Bikker-van Dijk, terwijl de derde podiumplek werd opgeëist door de Belgische Shelby GT350 van de familie Devis. Beide teams zaten in de dezelfde ronde als de winnaar. Het '66-'81 klassement werd gewonnen door Bijster en de Laat, ook een estafette team met als bijzonder resultaat dat de winaars reden in een Ford Escort en Opel Ascona! De volledige uitslag is te vinden op https://raceresults.nu/Results/organisator/2018?evenement=Circuit+Zandvoort&race=Hisoric+Zandvoort+250+2018 Foto's van Dirk van de Zon productions, Eric van der Schaaf Racefotos.nl, Rudolf Diepen

Vrienden van de HARC

Sinds 1996 organiseren wij grootschalige, thematisch ingestelde auto-evenementen. Inmiddels zijn er dat zo’n twintig per jaar, waarvan ongeveer de helft zich afspeelt op de circuits in Zandvoort en Assen, aangevuld met indoor en andere locaties. Het concept houdt in dat wij petrolheads bij elkaar brengen en de eigenaren van bijzondere auto’s op een voetstuk plaatsen. Qua planning kunnen we flexibel schakelen, zeker doordat we met onze database een doelgroep van 150.000 mensen bereiken.”

Vanwege de drukke evenementenkalender kom ik zelf niet aan racen toe, maar ik heb een voorliefde voor klassieke auto’s en veel respect voor mensen die er de competitie mee aangaan. Samen met de HARC organiseren wij de Historic Zandvoort Trophy, waarbij we elkaar qua invulling van het weekend versterken. Deze club voorziet al tientallen jaren in een behoefte, dat bewijst het hoge ledental wel.
Enerzijds ontwikkelen wij applicaties voor bedrijfsspecifieke processen, anderzijds richten we ons op business intelligence-oplossingen, die gegevens verzamelen uit de diverse softwarepakketten bij de klant in het systeem. Door deze bronnen aan elkaar te koppelen verkrijg je heel snel waardevolle informatie. Op basis daarvan kan de onderneming haar processen optimaliseren. Tot de klantenkring behoren veel farmaceutische bedrijven en financieel dienstverleners.”

“Feitelijk kwam ik via de software in contact met de HARC, die een nieuw systeem van ons gaat testen voor het organiseren van evenementen, dat QControl heet. De autogekte zit er bij mij al in sinds ik als jongetje in de Alfa Romeo-garage van mijn opa rondliep. Ik bezit nu zelf een collectie youngtimers en wil zeker mijn racelicentie behalen. NK 82-90 met een BMW E30, dat lijkt me wel wat.

Nog geen HARC lid?

  • Weekend Toegangskaart & Programmaboek Historic Grand Prix

  • Ontvangst in HARC-hospitality

  • Jaarabonnnement (6 uitgaven) RTL GP Magazine

  • Toegangskaart Day1 / World of Cars, Jaarbeurs Utrecht, 18 t/m 20 december 2020

  • Gereduceerd tarief Vrijrijden dagen tot € 80.-

  • Toegangskaart voor alle door de HARC zelfstandig georganiseerde evenementen

  • Korting contributie bij meer personen op hetzelfde adres 50%

  • 10% korting op HARC kleding