Karten Goede Doel 18-01-2019

De traditionele kartavond bij Bleekemolens Raceplanet in Amsterdam was een groot succes. Een recordaantal teams trad aan, met een geweldige opbrengst voor het goede doel tot gevolg. De hoofdprijs ging naar Team 018GP uit Duitsland. De langeafstandsrace was omgedoopt in de Albert Westerman Memorial, ter nagedachtenis aan de onlangs overleden voorman van State of Art die de historische autosport en de HARC zo’n warm hart toedroeg. De ontvanger van de opbrengst van de avond kiest de familie Westerman dan ook zelf uit, passend in de reeks goede doelen die State of Art elk jaar met een gulle gift verblijdt. 20 teams van elk vier coureurs verschenen er aan de start van de eerste Albert Westerman Memorial, een record in de geschiedenis van de kartavond van de HARC. Allemaal haalden ze zonder kleerscheuren de finish, maar de mechaniek liet sommigen wel in de steek. De pechprijs ging naar het eigen HARC-team, dat maar liefst vier karts onder zich zag bezwijken en daarmee de overwinning verloren zag gaan: in het laatste kwartier kukelde het team van de eerste naar de zesde plaats… Het HARC-team deed buiten mededinging mee, dus hun pech beïnvloedde gelukkig niet de einduitslag. De overwinning ging met overmacht naar het team dat zich als eerste inschreef: Team 018GP, een Duits team dat er al jaren bij is. Met twee ronden voorsprong op Team Degree-N kwamen ze over de finish. Team NT Service 1, gelieerd aan Van Amersfoort Racing, werd derde. Foto's gemaakt door Justin van Densen JD Media en Mattijs Diepraam Journalist

Vrienden van de HARC

Sinds 1996 organiseren wij grootschalige, thematisch ingestelde auto-evenementen. Inmiddels zijn er dat zo’n twintig per jaar, waarvan ongeveer de helft zich afspeelt op de circuits in Zandvoort en Assen, aangevuld met indoor en andere locaties. Het concept houdt in dat wij petrolheads bij elkaar brengen en de eigenaren van bijzondere auto’s op een voetstuk plaatsen. Qua planning kunnen we flexibel schakelen, zeker doordat we met onze database een doelgroep van 150.000 mensen bereiken.”

Vanwege de drukke evenementenkalender kom ik zelf niet aan racen toe, maar ik heb een voorliefde voor klassieke auto’s en veel respect voor mensen die er de competitie mee aangaan. Samen met de HARC organiseren wij de Historic Zandvoort Trophy, waarbij we elkaar qua invulling van het weekend versterken. Deze club voorziet al tientallen jaren in een behoefte, dat bewijst het hoge ledental wel.
Enerzijds ontwikkelen wij applicaties voor bedrijfsspecifieke processen, anderzijds richten we ons op business intelligence-oplossingen, die gegevens verzamelen uit de diverse softwarepakketten bij de klant in het systeem. Door deze bronnen aan elkaar te koppelen verkrijg je heel snel waardevolle informatie. Op basis daarvan kan de onderneming haar processen optimaliseren. Tot de klantenkring behoren veel farmaceutische bedrijven en financieel dienstverleners.”

“Feitelijk kwam ik via de software in contact met de HARC, die een nieuw systeem van ons gaat testen voor het organiseren van evenementen, dat QControl heet. De autogekte zit er bij mij al in sinds ik als jongetje in de Alfa Romeo-garage van mijn opa rondliep. Ik bezit nu zelf een collectie youngtimers en wil zeker mijn racelicentie behalen. NK 82-90 met een BMW E30, dat lijkt me wel wat.

Nog geen HARC lid?

  • Weekend Toegangskaart & Programmaboek Historic Grand Prix

  • Ontvangst in HARC-hospitality

  • Jaarabonnnement (6 uitgaven) RTL GP Magazine

  • Toegangskaart Day1 / World of Cars, Jaarbeurs Utrecht, 18 t/m 20 december 2020

  • Gereduceerd tarief Vrijrijden dagen tot € 80.-

  • Toegangskaart voor alle door de HARC zelfstandig georganiseerde evenementen

  • Korting contributie bij meer personen op hetzelfde adres 50%

  • 10% korting op HARC kleding